VG-10 Forged koksmes 5-laags
VG-10 Forged koksmes 5-laags
VG-10 Forged koksmes 5-laags
VG-10 Forged koksmes 5-laags
VG-10 Forged koksmes 5-laags
VG-10 Forged koksmes 5-laags

VG-10 Forged koksmes 5-laags

Wortelnoten heft, in cassette
Laatste items in voorraad
€ 95,50
Incl. btw Levertijd 1-2 werkdagen
  • 100% Veilig betalen, online of in de winkel 100% Veilig betalen, online of in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50 naar NL, BE en DE, zelf afhalen of laten bezorgen Gratis verzending vanaf €50 naar NL, BE en DE, zelf afhalen of laten bezorgen
  • 30 Dagen bedenktijd 30 Dagen bedenktijd

 

VG-10 Forged Koksmes 5-laags

 

Vervaardigd van japans VG 10 staal

Hardheid van 60 Rockwell

Lemmetlengte 20 cm

Lemmetdikte 2 mm

Wortelnoten handvat

Met de hand gesmeed

 

 

Koksmes 20 cm:

Het neusje van de zalm onder de messen. De VG10 serie van Forged is alles wat je in een mes zoekt. Gemaakt van 5 laags VG10 staal met een luxueus handvat van wortelhout. Het koksmes heeft een breed, stevig lemmet en is één van de belangrijkste messen voor zowel de professional als de hobbykok. Perfect voor het verkleinen van vlees, vis of groenten maar bijvoorbeeld ook voor het hakken van kruiden.

 

De japanners zouden zeggen Wabi-sabi. Na jaren gebruik en onderhoud krijgt het mes een eigen karakter en wordt met de jaren unieker!

 

Forged VG10 serie:

Het ontwerp en design van de VG10 serie van Forged is ontstaan met inspiratie vanuit het messenland bij uitstek; Japan. Dit zie je onder andere terug in de overgang van het lemmet naar het heft. Deze serie is vernoemd naar de staalsoort die is gebruikt voor het lemmet. Het Japanse VG10 staal zorgt voor een aangename hardheid van maar liefst 60 Rockwell. De messen zijn in 5 lagen gesmeed, dit zorgt in subtiele mate voor die typische uitstraling zoals je dit ook bij damastmessen ziet. Door deze technieken is scherpheid en snijcomfort verzekerd.

 

Bij het ontwerpen van deze messen was het uitgangspunt samenvoegen. Juist door de combinatie van het gehamerde lemmet, de strak afgewerkte en dichte krop en het wortelnoten hout met de bijzondere lijnen, maken dit een prachtig produkt dat gezien mag worden. Niet alleen het uiterlijk speelt een belangrijke rol, maar ook de ergonomie. Het wortelnoten heft ligt zeer prettig in de hand en daardoor een heel fijn mes om mee te werken.

 

Tip! Doe je goede messen nooit in de afwasmachine.

 

 

Technische gegevens:

• Messenstaal: Japans VG10 Staal

• Hardheid: 60 HRC

• Heft: Wortelhout

• Afmetingen (lemmetlengte): 20 cm

• Art.nr: VG10Forged

• Garantie 10 jaar

289539-0

8718719305584

1 Item
Product toegevoegd aan vergelijking