Geschiedenis BYVERSLOOT

1930

In 1930 nemen Tom Versloot Sr. en zijn vrouw Neeltje Naeye de bazar van Borgsteyn over, die gevestigd is in de Noordstraat in Terneuzen. Dit is de latere locatie van de Hema. Ze openen ook een kachelsmederij met winkel en een gasdepot in de Dijkstraat, dat heel Zeeuws-Vlaanderen bedient.

1938

In 1938 startten ze een nieuwe winkel in de Noordstraat 75, genaamd “Het Geschenkenhuis”. Deze winkel verkoopt souvenirs, bestek en porselein, en wordt beheerd door de familie Geschiere.

1958

Voortzetting van Het Geschenkenhuis door Neeltje Naeye

1976

Thom Versloot Jr., de zoon van de oprichters Tom Sr. en Neeltje Naeye, komt in 1976 bij het bedrijf. Hij vergroot de winkelruimte door deze te verdubbelen. Hij richt zich ook meer op glas, porselein en aardewerk, als specialisatie van het bedrijf.

1979

Op 29 oktober werd het hele interieur door een brand verwoest.

1980

Heropening in april met vernieuwd interieur

1982

In 1982 is Thom Versloot een van de pioniers in de branche, die computers en een voorraadbeheersysteem gebruikt. Hiermee kan hij de verlanglijstenservice verbeteren, die erg populair is bij de klanten.

1989

> Neeltje Naeye neemt op 76-jarige leeftijd afscheid wegens pensioen. > Wies Versloot-Huisman treedt toe als vennoot > Afscheid van de naam "Het geschenkenhuis". De nieuwe naam luidt simpelweg "Thom Versloot"

1992

Het winkelpand wordt ernstig beschadigd door onzorgvuldige bouwwerkzaamheden in de kerk ernaast. Het pand wordt daardoor onveilig en onstabiel.

1995

Opening van de nieuwe winkel met uitgebreide kookwinkel aan de Axelsestraat op 325 m2 winkelvloeroppervlak.

2002

Toetreding van Hannes Versloot, de huidige algemeen directeur, zoon van Thom en Wies.

2003

Het bedrijf ontwikkelt een nieuwe strategie, die gericht is op automatisering en internationalisering van het inkoopbeleid. Het bedrijf specialiseert zich verder op kookgebied, en breidt het assortiment uit met kleinelektro en espressomachines.

2008

Het bedrijf hecht veel waarde aan duurzaamheid, in alle aspecten van het beleid en assortiment. Het bedrijf vernieuwt de technische installaties en neemt een innovatief verwarmingssysteem in gebruik. Dit systeem wordt ondersteund door zonne-energie.

2009

Het bedrijf installeert zonnepanelen op het dak, om zelf elektriciteit op te wekken.

2010

Lancering van een nieuwe website, waar klanten online kunnen bestellen.

2020

Opening nieuwe winkel in Heerlen, als shop in shop bij Berden op de vierde verdieping.

2022

Vernieuwing van de huisstijl en website.

2023

Heropening van de winkel in Heerlen, na een grondige renovatie van de vierde verdieping bij Berden.

Product toegevoegd aan verlanglijst