Caffè del Ruscello

Maak de lekkerste koffie zelf thuis!

Caffè del Ruscello

Passie voor de beste kwaliteit koffie, omdat het leven te kort is voor slechte koffie.

De geboorte van een hemelse kop koffie begint met het zorgvuldig selecteren van de hoogste kwaliteit rauwe Arabica en Robusta koffiebonen in het land van herkomst.
Van daaruit worden de verse koffiebonen rechtstreeks naar onze familiebranderijen in sicillië getransporteerd, om langzaam en delicaat te worden geroosterd.

Elke koffieboon soort wordt naar eigen specificatie gebrand en lucht gekoeld, voordat een blend wordt gemaakt. Deze unieke procedure is de enige manier om elke keer de beste smaak te garanderen.

Because life is too short for bad coffee
Sirocco Coffee

Sirocco

Perfect gebalanceerd medium roast

Heerlijk vol en stevig, maar niet agressief. Perfecte cremalaag en een sensationeel lange, complexe afdronk. Favoriet voor een zwarte Lungo. Van deze melange geniet je dubbel!

Siciliana Coffee

Siciliana

Pittige Siciliaanse espresso

Donker gebrand, krachtig aroma. Op Sicilië gedronken sinds 1920. Fantastische cremalaag. Voor wie het graag wat sterker heeft. Doet het perfect in een traditionele espresso of cappuccino.

Arabica Oro Coffee

Arabica Oro

Klassieke 100% Arabica

De "gouden" Arabica: Maximale kwaliteit met duidelijk herkenbare definitie. Een hint van chocolade, body van toast en een mild fruitige afdronk. Kan eigenlijk alles, maar is een sensatie in contrast met opgeschuimde melk.

Classico

Milde klassieke melange

Neutraal, licht nootachtig met een vleugje geroosterd brood. Licht fruitige afdronk. Een uitgebalanceerde klassieke alleskunner voor wie van "niet zo sterk" houdt. Niet zuur, niet bitter, precies goed.

Kan je nog niet kiezen? Geen probleem!

Het Caffè del Ruscello koffieproefpakket is in de winkel te verkrijgen.

Proef de variatie en perfectie van de Caffè del Ruscello koffiesoorten.

Ook super om cadeau te geven of te krijgen!

Kan je nog niet kiezen? Geen probleem!

Terroir-specifiek gebrand

Net zoals een goede wijn is een koffiemelange meestal opgebouwd uit verschillende bonensoorten om samen een uitgebalanceerd smaakprofiel te bereiken. Echter; voor iedere boon is een nadere brandtijd- en temperatuur optimaal. Vaak worden de rauwe bonen eerst gemengd en dan gebrand. Zo kàn nooit een optimaal resultaat behaald worden. Caffè Ruscello koffiebonen worden altijd per soort specifiek gebrand, ieder op hun eigen perfecte gaartijd en temperatuur. Pas daarna wordt de melange samengesteld.

Luchtgekoeld

Koffiebonen moeten voor een nauwkeurig resultaat direct na het branden afgekoeld worden om het brandproces te stoppen. Dat wordt vaak gedaan met water. Helaas maakt dat de bonen zwaarder (=duurder) en heeft het een negatief effect op de houdbaarheid. Binnen een paar maanden zal de koffie een “kartonsmaak” ontwikkelen. Caffè del Ruscello bonen worden gekoeld met lucht. Dit garandeert een zuiver netto-gewicht en een lange versheid.

Branding in kleine trommels

Het vakmanschap van de koffiebrander toont zich in de zuren en de bitterstoffen. Alleen een écht goede brander weet deze perfect te controleren zodat ze niet dominant worden. Daarvoor is een constante temperatuur in de brandtrommel vereist en dat lukt alleen als de gebrande hoeveelheid niet te groot is. Daarom worden Caffè del Ruscello koffiebonen altijd in relatief kleine hoeveelheden tegelijk gebrand.

100% Arabica?

Arabica is een plantenras. Er bestaan 2 soorten koffieplanten; Arabica- en Robusta. Voor “espresso” koffie, die onder hoge druk bereid wordt (dat kan ook een gewone Hollandsche koffie zijn) is de Arabica boon het meest geschikt. Echter mist deze van zich zelf wel wat body, volheid en kracht. Daarom wordt traditioneel tussen de 0 en 50% Robusta bijgemengd voor een goede balans. Een volle stevige koffie van 100% Arabica is moeilijk realiseerbaar en leidt snel tot een te donkere branding met een te zure afdronk. Alle Caffè del Ruscello melanges bevatten minimaal 80% Arabica. De Arabica Oro melange bevat als enige 100% Arabica koffiebonen.

Verpakking met speciaal ventiel

Vers gebrande koffiebonen moeten eerst uitademen – ze stoten een gas uit. Daarom worden ze na het branden eerst 7 tot 10 dagen opgeslagen om te rijpen, maar ook als ze eenmaal in de zak zitten zullen ze nog verder uitgassen. Vacuum verpakken heeft daarom voor vers gebrande koffiebonen geen zin, ze zullen het vacuum zelf weer opheffen. Om te voorkomen dat de uitgassende koffiebonen de verpakking opblazen zijn de zakken voorzien van een speciaal ventiel. Zou dit ventiel er niet in zitten, dan zouden de zakken bij hun reis over de Alpen met zekerheid openbarsten door het drukverschil.

Product toegevoegd aan verlanglijst