RIESS Ijzeren pan 20 cm
✔ Koud gesmede pan met lange steel
✔ Geschikt voor alle soorten fornuizen, ook inductie
✔ Om te bakken, grillen, bruinen
✔ Snij,-en krasbestendig
✔ CO2 neutrale produktie in Oostenrijk
✔ Handgreep met ophangmogelijkheid
Riess produceert al ijzeren pannen sinds 1550. Ijzeren pannen zijn bijzonder geschikt voor gasfornuizen, kachels en buitenfornuizen.
Zodra de Riess ijzeren pan een temperatuur van meer dan 140°C bereikt, wordt het voedsel aan het oppervlak verzegeld doordat het natuurlijke sap van het voedsel karamelliseert (de Maillard-reactie). De korst die zich vormt, voorkomt dat het vocht verdampt. Dit betekent dat het voedsel bruin en knapperig wordt aan de buitenkant en mals en sappig in het midden.
Perfect voor het bakken van vlees en aardappelen, maar ook voor het maken van pannenkoeken en omeletten.
Reiniging:
Niet in de vaatwasser.Na gebruik gewoon schoonmaken met een theedoek. Als het vuil bijzonder hardnekkig is ,reinig dan met water, zout en een borstel en laat goed drogen op een hete plaat.
Eerste gebruik:
Was de pan voor het eerste gebruik met heet water om de waslaag die als roestbescherming fungeert te verwijderen.
.
Technische gegevens:
• Materiaal: ijzer
• Kleur: grijs
• Afmeting : 20 cm doorsnede
• 2 Jaar garantie
• Made in Austria
• Art.nr:0563-023
- Barcodes
- 9003064230018