Staub Gietijzeren Koekenpan 24 cm met houten steel
✔ Authentiek Frans gietijzer
✔ Geschikt voor scherp aanbraden op hoge temperatuur
✔ Duurzaam, energiezuinig
✔ Gelijkmatige warmteverdeling
✔ Voor alle warmtebronnen inclusief inductie
✔ Made in France
Gietijzer is onder hobby- en beroepskoks niet meer weg te denken. Een gietijzeren koekenpan gebruik je voor het scherp aanbraden op hoge temperaturen (vlees krokant bakken). De pan zelf is nagenoeg onverslijtbaar, hij heeft namelijk geen antikleefcoating die stuk kan gaan. Met een beetje aandacht bak je er ook delicate gerechten in. De mooie, stijlvolle houten steel ligt prettig in de hand.
Deze gietijzeren pan is aan de buitenzijde een zwarte geëmailleerd, onder de bodem voorzien van een gladde groene emaille (bescherming van het kookoppervlak) en heeft aan de binnenzijde een extra harde mat zwarte emaille.
Tip1! Voor het eerste gebruik even inbranden met rijstkiemolie. Herhaal telkens als de pan is afgewassen en helemaal ontvet.
Tip2! Warm gietijzer altijd langzaam op. Gebruik bij inductietoestellen nooit de boostfunctie. Door te snel opwarmen kan de pan beschadigen.
Tip3! Doe de pan nooit in de vaatwasser. In de vaatwasser wordt de pan helemaal ontvet en dan moet je iedere keer opnieuw inbranden. Bovendien kan gietijzer niet tegen vochtige ruimten (het roest). Langdurig schoonmaken in de vaatwasser zal de emaille beschadigen.
Technische gegevens:
• Materiaal: gietijzer, geëmailleerd• Afmetingen ( Ø ): 24 cm• Made in France
- Kleur
- Zwart
- Barcodes
- 3272340026812