Recepten van Mimi;s Keuze

Van salade tot cheesecake en nog veel meer smaak met Mimi's Keuze

BYVERSLOOT geloven we dat goede smaak begint met goede ingrediënten.

En laat dat nu precies zijn waar Mimi's Keuze in uitblinkt. " pure, verrassende oliën en azijnen die elk gerecht naar een hoger niveau tillen". Of je nu een frisse salade maakt, een ovenschotel verrijkt of een dessert een andere twist geeft, de combinaties zijn eindeloos en verleidelijk.

Proef het verschil

De speciale smaken van Mimi's Keuze, zoals dadel-vijg balsamico, bloedsinaasappelazijn of citroenolie, zijn niet alleen heerlijk, maar ook gratis te proeven in al onze winkels. Kom ontdekken welke jouw favoriet is en doe meteen inspiratie op in de vorm van verrassende recepten. Wat dacht je van een salade met mango-azijn en garnalen, of een cheesecake met een vleugje wijndruivenvanille? Je proeft het meteen: dit is geen gewone olie of azijn.

Recepten om van te watertanden

Op deze pagina vind je een groeiende verzameling recepten waarin Mimi's Keuze een hoofdrol speelt. Elk recept is zorgvuldig samengesteld door onze kookfanaten en getest met de producten die je in onze winkels vindt. Zo ben je er zeker van dat je er thuis net zo van kan genieten als dat wij hebben gedaan.

Ben je in de buurt? Loop dan eens binnen in onze winkels in Terneuzen, Heerlen of Goirle en proef zelf welke smaakcombinatie jouw gerecht helemaal afmaakt.

Linguine in citroenolijfolie

Ingrediënten

  • 400 gr linguine
  • 90 gr prosciutto, in reepjes
  • 1 el bakolie
  • 2 eierdooiers
  • Sap van 1 citroen
  • 3 el crème fraîche
  • 1 volle hand Parmezaanse kaas, geraspt
  • Citroenolie, naar smaak
  • 1 hand basilicumblaadjes
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze

  1. Kook de linguine gaar volgens de verpakking.
  2. Scheur de prosciutto in stukjes. Verwarm de bakolie in een koekenpan en bak de stukjes prosciutto in een paar minuten knapperig.
  3. Klop de eierdooiers los met het citroensap en de crème fraîche. Breng het mengsel op smaak met wat versgemalen peper. Roer de Parmezaanse kaas erdoor.
  4. Giet de linguine af en bewaar wat kookvocht.
  5.  Doe de prosciutto, basilicumblaadjes en het eimengsel bij de linguine en schep alles goed om met een tang.
  6. Als de saus te dik is, kun je nog wat kookvocht toevoegen. Rasp bij het serveren wat Parmezaanse kaas over de pasta en doe er een flinke scheut citroenolie overheen.

Mexicaanse salade met knoflookolie

Ingrediënten

  • 75 gr rucola
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 1 rijpe avocado, in plakken of stukjes
  • 1 blik Mexicaanse bonen, uitgelekt
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 paprika, in reepjes
  • Handvol kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in ringen
  • Verse koriander naar smaak
  • Knoflookolie
  • Sap van ½ limoen

Bereidingswijze

  1. Laat de bonen en maïs uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  2. Voeg een scheut knoflookolie toe en knijp ½ limoen uit. Meng alles goed door elkaar. Eet smakelijk!
  3. Knoflookolie is ook makkelijk voor het maken van guacamole of door pastasauzen.

Warme aubergine

Ingrediënten

  • 1 grote of 2 kleine aubergines, in plakken
  • ½ bakje kleine tomaatjes, gehalveerd
  • ½ plak echte feta, in blokjes gesneden
  • Handvol verse basilicum
  • Basilicumolie
  • Knoflookzout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Snijd de aubergine doormidden en bak deze even om en om tot de aubergine zacht begint te worden. Hol de aubergine licht uit. Maak een mengsel van de blokjes feta, de tomatenstukjes, de basilicum, de basilicumolie en de vulling van de aubergine. Leg de aubergines in een ovenschaal en vul ze met het mengsel.
  3. Strooi wat knoflookzout erover en zet 35 minuten in de oven tot de aubergine goed zacht is.
  4. Eventueel afdekken met aluminiumfolie als de feta te donker wordt.
Salade van gegrilde groenten

Ingrediënten

  • Paprika (meerdere kleuren), in repen
  • Champignons, in plakjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • 1 aubergine, in halve plakken
  • 1 courgette, in plakjes
  • Italiaanse olijfolie (Toscane, Lucca)
  • Balsamico Maturato
  • Handje pijnboompitjes, geroosterd

Bereidingswijze

  1.  Grill de paprika (meerdere kleuren), champignons, ui, aubergine en courgette op een grillplaat of in een grillpan.
  2. Laat de gegrilde groenten afkoelen en bewaar ze in de koelkast tot ze nodig zijn (bewaar de aubergine en champignons apart van de andere groenten i.v.m. het vocht dat hieruit vrijkomt).
  3. Maak een dressing van 2/3 olijfolie, 1/3 balsamico Maturato en een handvol geroosterde pijnboompitjes. Meng alles door elkaar en geniet!
Salade Caprese van tomaat en krokante ham

Ingrediënten

  • 100 gr mozzarella
  • 6 rijpe, smaakvolle tomaten
  • 10 plakken rauwe ham
  • Verse basilicumblaadjes
  • 5 el olijfolie uit Griekenland (Kreta)
  • 3 el tomatenbalsamicoazijn

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Leg de plakken ham op een bakplaat met bakpapier en laat ze ongeveer 6 minuten goudbruin kleuren in de oven. Wanneer ze krokant zijn, laat je ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd de mozzarella en tomaten in plakken.
  4. Versier een bord en leg afwisselend de plakjes ham, tomaten en mozzarella erop.
  5. Besprenkel met de olijfolie uit Kreta en de tomatenbalsamico. Strooi er wat zout, peper en fijngesneden basilicum over.
  6. Dien op met lekker brood.
Linzensalade met tomaatjes en olijf

Ingrediënten

  • 200 gr biologische linzen (gekookt en afgekoeld)
  • 75 gr rucola
  • 150 gr olijven
  • 300 gr cherrytomaten, gehalveerd
  • 40 gr geroosterde pijnboompitjes
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • 30 gr Parmezaanse kaas in vlokken
  • 2 el tomatenbalsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de cherrytomaten doormidden en doe deze in een schaal. Snijd de olijven doormidden en doe deze bij de cherrytomaten. Voeg de pijnboompitjes en basilicumblaadjes samen met de rucola bij de cherrytomaten.
  2. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en doe deze bij de rest.
  3. Maak een dressing van 2 el tomatenbalsamico en 2 el olijfolie, breng op smaak met peper en zout en doe dit bij de salade.
  4. Meng alles door elkaar, doe het in een mooie schaal en garneer af met vlokken Parmezaanse kaas.
Avocado dipsaus

Ingrediënten

  • 2 grote, rijpe avocado’s
  • 1 el fijngehakte ui
  • ¼ tl cayennepeper
  • 1 grote tomaat, ontveld en fijngehakt
  • 2 takjes koriander, fijngehakt
  • 3 el balsamico bianco
  • Zout, naar smaak

Bereidingswijze

  1. Prak de avocado’s fijn en meng ze met de ui, cayennepeper, koriander, balsamico bianco en een beetje zout.
  2. Lepel de gehalveerde tomaat uit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng dit voorzichtig door de dipsaus.
  3. Heerlijk met bleekselderij of geroosterd brood.
Mexicaanse salade met knoflookolie

Ingrediënten

  • 75 gr rucola
  • 1 rijpe mango, in blokjes
  • 1 rijpe avocado, in plakken of stukjes
  • 1 blik Mexicaanse bonen, uitgelekt
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 paprika, in reepjes
  • Handvol kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in ringen
  • Verse koriander naar smaak
  • Knoflookolie
  • Sap van ½ limoen

Bereidingswijze

  1. Laat de bonen en maïs uitlekken. Meng alle ingrediënten door elkaar.
  2. Voeg een scheut knoflookolie toe en knijp ½ limoen uit. Meng alles goed door elkaar. Eet smakelijk!
  3. Knoflookolie is ook makkelijk voor het maken van guacamole of door pastasauzen.
Griekse salade

Ingrediënten

  • 100 g andijvie of ijsbergsla, fijngesneden
  • 1 komkommer, in vier stukken gesneden en vervolgens in plakjes van ca. 1 cm dik
  • 1 rode ui, in vieren en daarna in dunne plakjes
  • 1 vleestomaat, in stukken gesneden
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 100 g feta
  • 100 g zwarte olijven
  • 2 el olijfolie uit Kreta
  • 1 el balsamico bianco
  • Grof gemalen peper

Bereidingswijze

  1. Maak van de knoflook, peper, olijfolie en balsamico bianco een dressing en meng deze met de gesneden ui, komkommer, tomaat en de zwarte olijven.
  2. Schik de gewassen en gedroogde andijvie/ijsbergsla in een schaal.
  3. Leg daarop het mengsel en garneer af met 100 gr in blokjes gesneden feta.
  4. Lekker bij gebakken aardappelen in de schil.
Carpaccio van rode biet

Ingrediënten

  • 300 g gekookte rode biet, in flinterdunne schijfjes
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • Wat rucola
  • Verse geitenkaas (bij voorkeur korrels)
  • Bloedsinaasappelazijn

Bereidingswijze

  1. Snijd de gekookte rode biet met een mandoline in flinterdunne schijfjes.
  2. Rooster de pijnboompitjes lichtbruin.
  3. Schik de plakjes biet op het bord. Leg daarop de pijnboompitjes en de geitenkaas.
  4. Besprenkel het geheel met de bloedsinaasappelazijn en leg in het midden wat rucola.
Carpaccio

Ingrediënten

  • 6 el olijfolie uit Kreta
  • 4 el dadel-vijgenbalsamicoazijn
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • Geschaafde Parmezaanse kaas
  • Rundercarpaccio
  • Ter garnering: veldsla of rucola en eventueel wat kappertjes

Bereidingswijze

  1. Roer de olijfolie door de dadel-vijgenbalsamicoazijn.
  2. Verhit een droge koekenpan, haal deze van het vuur en rooster hierin de pijnboompitjes lichtbruin.
  3. Rangschik de carpaccio op een bord op een bedje van sla, bestrooi met de pijnboompitjes en verdeel er wat Parmezaanse kaas over, en eventueel de kappertjes.
  4. Besprenkel het geheel met de dressing.
Salade met gegrilde peer, feta en walnotendressing

Ingrediënten

  • 2 conferenceperen, in dunne partjes
  • 6 el Kreta olijfolie
  • 75 g walnoten, geroosterd en gehakt
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 3 el dadel-vijgenbalsamicoazijn
  • 100 g veldsla
  • 75 g feta of blauwe schimmelkaas (bijv. Roquefort)
  • 6 el water
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verhit de grillpan. Bestrijk de partjes peer met 1 eetlepel Kreta olijfolie en grill ze aan beide kanten tot er grillstrepen op staan.
  2. Meng 50 gram walnoten met de knoflook, de rest van de olijfolie, de dadel-vijgenazijn en het water in een kom.
  3. Klop het geheel tot een romige dressing. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Leg de veldsla op een bord, verdeel de kaas en gegrilde peer erover en maak af met de dressing.
Aardbeientaartje met dadel-vijgenazijn

Ingrediënten

  • 400 gram aardbeien, in plakjes
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 el dadel-vijgenbalsamicoazijn
  • Eventueel: ijs of slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Prik met een vork enkele gaatjes in elk plakje bladerdeeg.
  3. Beleg het bladerdeeg met plakjes aardbei (laat de randen vrij).
  4. Bak de taartjes 20-25 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is. Draai eventueel de bakplaat na 15 minuten 180 graden.
  5. Besprenkel de taartjes na het bakken met dadel-vijgenazijn en serveer eventueel met ijs of slagroom.
Zalm met aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten

  • 600 g zalm
  • 5 el olijfolie
  • Snuf Zeeuwsche Zoute (grof zout uit de Oosterschelde)
  • Italiaanse kruiden
  • 250 g aardappelen
  • 200 g tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 zakje slamix
  • Dadel-vijgenbalsamicoazijn
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de aardappelen 10-15 minuten gaar en leg ze daarna in een ovenschaal. Snijd de rode ui in halve ringen en voeg samen met de tomaatjes toe aan de schaal. Giet er een royale scheut olijfolie overheen en breng op smaak met Italiaanse kruiden. Voeg tot slot een snuf Zeeuwsche Zoute toe. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.
  3. Bestrijk een zalmmoot per persoon met wat olijfolie en bestrooi met peper en zout. Leg de zalm de laatste 10 minuten bij de aardappeltjes in de oven.
  4. Voor de salade: besprenkel de slamix met olijfolie en dadel-vijgenazijn. Voeg eventueel wat tomaatjes toe en strooi er Parmezaanse kaas over.
Frisse lunchsalade

Ingrediënten

  • ¼ komkommer
  • 5 cherrytomaten
  • 5 à 8 aardbeien
  • 3 takjes verse munt
  • 40 g feta
  • 1 el pijnboompitten, geroosterd
  • Frambozenazijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de groenten en het fruit. Snijd de komkommer in schuine plakken en halveer deze over de lengte. Ontkroon de aardbeien en snijd zowel de aardbeien als de tomaatjes in kwarten. Pluk de muntblaadjes, rol ze op als een bundeltje en snijd ze in smalle reepjes. 
  2. Doe alles in een kom of op een bord.
  3. Verkruimel de feta erover en strooi de pijnboompitten eroverheen.
  4. Maak de salade af met een scheutje frambozenazijn en olijfolie. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Couscoussalade met frambozen

Ingrediënten

  • 150 g couscous
  • 75 g veldsla
  • 100 g frambozen
  • 150 g gerookte kipfilet
  • 100 g zachte geitenkaas
  • ½ rode ui
  • 1 avocado
  • 2 el frambozenazijn
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

    1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer los met een vork en breng op smaak met peper en zout. Doe de couscous in een saladeschaal en meng de veldsla erdoor.
    2. Snijd de rode ui in halve ringen, de avocado in blokjes en de kipfilet in plakjes. Verdeel dit over de couscous.
    3. Verkruimel de geitenkaas over de salade en garneer met de frambozen.
    4. Maak een dressing van de frambozenazijn, olijfolie en wat peper en zout. Giet deze over de salade.
    Geitenkaas in filodeeg

    Ingrediënten

    • 200 g geitenkaas, in 12 stukjes verdeeld
    • 1 pakje filodeeg
    • 100 g gemengde slasoorten
    • 50 g pompoenpitten, geroosterd
    • 2 el olijfolie
    • 125 g kleine tomaatjes, gehalveerd
    • 1 gele paprika, zaadlijsten verwijderd, in reepjes
    • Frambozenazijn

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel filodeeg op je werkplank en bestrijk met wat olijfolie. Leg er een tweede vel op en bestrijk ook dit met olie.
    2. Snijd de dubbele plak in 6 stukken. Herhaal dit met nog twee vellen deeg, zodat je 12 stukjes hebt.
    3. Leg op elk stukje een beetje geitenkaas en vouw er een pakketje van. Leg de pakketjes in een ovenschaal en bak ze ca. 10 minuten in de oven, tot ze goudbruin zijn.
    4. Verdeel de sla, paprika, pompoenpitten en tomaatjes over 4 borden. Leg op elk bord 3 warme kaaspakketjes. Sprenkel wat frambozenazijn rondom de salade.
    Voorjaarssalade met ei en radijsjes

    Ingrediënten

    • ½ bosje radijsjes, in plakjes
    • 2 eieren, hardgekookt, gepeld en afgekoeld
    • ¼ bosje bieslook, gewassen en fijngesneden
    •  ½ bosje peterselie, gewassen en fijngesneden
    • 100 g veldsla, gewassen en droog
    • 1 bakje tuinkers
    • ½ rode ui, gepeld en gesnipperd
    • 125 g zure room
    • 4 el frambozenazijn
    • 2 el olijfolie
    • Grof gemalen peper

    Bereidingswijze

    1. Meng de zure room met de frambozenazijn, olijfolie en peper. Roer de ui, tuinkers, bieslook en peterselie erdoor.
    2.  Verdeel de veldsla over bordjes. Snijd de eieren in partjes en schik deze samen met de radijsjes op de sla.
    3. Lepel de kruidige dressing eroverheen.

      Tip: ook heerlijk met groene of witte asperges!
    Lentesalade met asperges, waterkers en geitenkaas

    Ingrediënten

    • 100 g groene asperges
    • 6–8 radijsjes
    • 100 g verse geitenkaas
    • 100 g waterkers
    • 2 el frambozenazijn
    • 3 el Kreta olijfolie

    Bereidingswijze

    1. Verhit een grillpan en vet deze licht in met een paar druppels olie op een vel keukenpapier. Grill de asperges circa 5 minuten, tot ze rondom mooie grillstrepen hebben.
    2. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes en verkruimel de geitenkaas.
    3. Maak een dressing door de frambozenazijn met de Kreta olijfolie te mengen in een kommetje.
    4. Verdeel de waterkers over twee borden en leg de gegrilde asperges erop. Bestrooi met de radijsjes en de geitenkaas.
    5. Maak de salade af met de frisse dressing en serveer met een lekker stuk vers boerenbrood.
    Aardbeiensalade met hazelnoot

    Ingrediënten

    • 400 g aardbeien
    • 4 el poedersuiker
    • 4 el hazelnootbalsamicoazijn
    • 40 g geroosterde hazelnoten

    Bereidingswijze

    1. Maak de aardbeien schoon, snijd ze in vieren en doe ze in een schaal.
    2. Hak de geroosterde hazelnoten grof en meng ze met de poedersuiker en hazelnootbalsamicoazijn door de aardbeien. Schep voorzichtig om.
    3. Serveer eventueel met een bolletje vanille-ijs.
    Pompoensalade

    Ingrediënten

    • 1 verse pompoen
    • 1 rode ui
    • 8 semi-zongedroogde tomaten
    • 75 g rucola
    • 1 el pompoenpitten
    • 5 el Griekse olijfolie
    • 2 el hazelnoot balsamicoazijn
    • Zout en peper

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen, verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel en snijd het vruchtvlees in parten van ca. 2 cm breed. Laat de schil zitten.
    2. Leg de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 el Griekse olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster in 25–30 minuten goudbruin en gaar.
    3. Snipper de ui en snijd de tomaten in reepjes. Leg de geroosterde pompoen samen met de rucola op een schaal. Voeg de ui, tomaat en pompoenpitten toe en schep voorzichtig om.
    4. Besprenkel met de hazelnootbalsamicoazijn en de resterende olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
    Warme geitenkaassalade

    Ingrediënten

    • 150 g zachte geitenkaas
    • Paneermeel
    • 1 zakje gemengde sla
    • Handje hazelnoten (of walnoten), grof gehakt
    • 1 peer (of appel)
    • Hazelnootbalsamicoazijn
    • Olijfolie
    • Versgemalen peper en zout

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
    2. Gebruik ongeveer anderhalf rolletje geitenkaas en snijd dit in zes rondjes. Wentel de geitenkaasjes door het paneermeel en druk licht aan. Leg ze in een ovenschaaltje en bak ca. 15 minuten in de hete oven tot ze goudbruin zijn.
    3. Verdeel de sla over twee borden en strooi de gehakte noten erover.
    4. Snijd de peer of appel in plakjes, besprenkel eventueel met een beetje citroensap en leg op de sla.
    5. Haal de geitenkaas uit de oven en verdeel over de salade.
    6. Besprenkel royaal met hazelnootbalsamicoazijn en een scheutje olijfolie. Breng op smaak met versgemalen peper en een snufje zout.
    Mango-quinoasalade

    Ingrediënten

    • 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en droog gedept
    • 2 takjes rozemarijn
    • 2 teentjes knoflook
    • ½ mango, in blokjes
    • 2 el olijfolie
    • 150 g quinoa
    • 100 g amandelen, grof gehakt
    • 100 g zongedroogde tomaten
    • 4 lente-uitjes, in ringetjes
    • Mangoazijn
    • Yoghurt
    • Zout en peper

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
    2. Verdeel de kikkererwten, mangoblokjes, olijfolie, knoflook en rozemarijn over een bakplaat en rooster ca. 15 minuten in de oven.
    3. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de gehakte amandelen in een droge pan goudbruin.
    4. Meng de yoghurt met mangoazijn tot een sausje.
    5. Meng de quinoa met de geroosterde kikkererwten en mango, de zongedroogde tomaten, lente-uitjes en amandelen.
    6. Breng op smaak met peper en zout en serveer met het yoghurtsausje.
    Zoetzure mango-wortelsalade

    Ingrediënten

    • 3 el olijfolie met citroen (of citroenolie)
    • 3 el mangoazijn
    • 1 gedroogd rood pepertje, fijngehakt óf ½ tl cayennepeper
    • 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
    • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngesnipperd
    • 400 g wortels, geschild en in reepjes (julienne)
    • ½ tl grof zeezout
    •  1 el sesamzaad, vers geroosterd
    •  Veldsla

    Bereidingswijze

    1. Meng de olijfolie met citroen, mangoazijn en het pepertje in een kom.
    2. Voeg de sjalot, knoflook, wortel, zeezout en sesamzaad toe en meng alles goed door elkaar.
    3. Garneer een bordje met wat veldsla en schep daarop de wortelsalade.
    Pesto

    Ingrediënten

    • 30 g basilicum, blaadjes afgerist
    •  30 g Parmezaan of pecorinokaas, in blokjes
    •  20 g pijnboompitjes, licht geroosterd
    •  ½ teentje knoflook
    •  Milde olijfolie
    •  1 el Marc de Champagne-azijn

    Bereidingswijze

    1. Rooster de pijnboompitjes lichtbruin in een koekenpan of in de oven op 150 graden.
    2. Doe de basilicumblaadjes, knoflook, pijnboompitjes en kaas in een keukenmachine, staafmixer of vijzel en maak dit fijn.
    3. Breng de pesto op smaak met peper, zout en de Marc de Champagne-azijn.
    4. Voeg als laatste een flinke scheut olijfolie toe en mix tot een gladde massa.
    5. Heerlijk in pasta of bij een versgebakken stokbroodje!
    Wijndruif Vanille Cheesecake

    Ingrediënten

    • 150 gr koekkruimels (bijv. Bastogne)
    • 75 gr roomboter
    • 600 gr roomkaas naturel
    • 100 gr suiker
    • 20 gr bloem
    • 75 gr zure room
    • 3 eieren
    • 50 ml wijndruiven-vanille azijn

    Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 130°C.
    2. Smelt de boter in een pannetje, haal van het vuur en roer de koekkruimels erdoor. Schep dit in een ingevette springvorm en druk stevig aan als bodem.
    3. Meng de roomkaas en suiker glad in een kom of keukenmachine.
    4. Voeg de bloem, zure room en eieren toe, meng alles tot een glad geheel.
    5. Giet het beslag in de springvorm en bak de cheesecake in ca. 120 minuten gaar.
    6. Laat volledig afkoelen.
    7. Kook de wijndruiven-vanille azijn in tot een siroopje en verdeel dit over de afgekoelde cheesecake voor een heerlijke smaak en een prachtige glans.
    Frisse Koolsalade met Witte Wijndruiven-Vanille Azijn

    Ingrediënten

    • Voor de dressing:
    • 50 ml witte wijndruiven-vanille azijn
    • 50 ml Kreta (Griekse) olijfolie
    • 1 theelepel mosterd
    • 1 vers ei
    • 4 eetlepels yoghurt
    • Peper en zout naar smaak
    • Voor de salade:
    • ½ witte kool
    • ½ prei
    • 1 Granny Smith appel
    • Handje rozijnen
    • 1 blikje mais
    • 1 blikje ananas (stukjes)
    • Fijngehakte bieslook (optioneel)

    Bereidingswijze

    1. Mix alle ingrediënten voor de dressing met een staafmixer tot een glad geheel.
    2. Snijd de witte kool en prei superfijn.
    3. Snijd de appel in dunne reepjes en meng met een beetje ananassap om verkleuring te voorkomen.
    4. Laat de mais en ananas goed uitlekken, snijd de ananas indien nodig wat kleiner.
    5. Week eventueel de rozijnen kort in warm water of ananassap voor extra zachtheid.
    6. Schep alle salade-ingrediënten door de dressing en meng goed.
    7. Garneer eventueel met fijngehakte bieslook voor extra kleur en smaak.
    Koude Tomatensoep met Vanille-Azijn

    Ingrediënten

    • 1 kilo tomaten
    • 2 teentjes knoflook
    • 1,5 el witte wijndruiven-vanille azijn
    • Wat sprietjes bieslook
    • Zout naar smaak
    • ½ oud stokbrood
    • 5 el Kreta (Griekse) olijfolie

    Bereidingswijze

    1. Ontvel de tomaten (eventueel door ze kort in heet water te dompelen), snijd in stukken en pureer met een staafmixer.
    2. Pel en hak de knoflook grof. Snijd het stokbrood in plakken.
    3. Voeg de knoflook en het brood toe aan de tomatenpuree en laat 15 minuten weken.
    4. Voeg zout en de vanille-azijn toe en pureer het geheel opnieuw tot een gladde soep.
    5. Schenk al roerend de olijfolie erbij voor een romige structuur.
    6. Laat de soep minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast goed koud worden.
    7. Serveer met grofgeknipte bieslook als frisse topping.
    Eenvoudige Oosterse Salade

    Ingrediënten

    • ½ komkommer
    • 75-100 g veldsla
    • 60 g taugé
    • 1 grote winterwortel, geraspt
    • 1 rode ui
    • 1 teentje knoflook
    • 2 el sesamzaadjes
    • 2 el sherry azijn
    • 3 el olijfolie
    • Klein stukje verse gember
    • Scheutje limoensap

    Bereidingswijze

    1. Maak eerst de dressing: meng in een kommetje de olijfolie, fijngeplette gember, sherry azijn, sesamzaadjes en limoensap.
    2. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder het natte middenstuk en snijd in halve maantjes.
    3. Meng in een grote kom de veldsla, komkommer en geraspte wortel.
    4. Bak kort de rode ui met knoflook in een beetje olie en voeg op het laatst de taugé toe.
    5. Schep dit warme mengsel door de salade.
    6. Giet de dressing eroverheen óf serveer apart.

    Speciaal voor Moederdag

    Recepten van Mimi;s Keuze
    Moederdag Smoothie

    Pak de blender uit de kast en ga aan de slag om haar te verrassen met deze heerlijke, gezonde smoothie.

    Het gerecht is voor 1 persoon.

    Ingrediënten

    • 75 gram Aardbeien
    • 75 gram Frambozen
    • Halve Banaan
    • 200 ml sinaasappelsap
    • Flinke Scheut Yoghurt of bijv. kokosyoghurt als plantaardig alternatief

    Bereidingswijze

    1. Gooi alle ingrediënten in een blender. De kroontjes kan je gewoon aan de aardbei laten zitten, die zijn hartstikke gezond!
    2. Blend ongeveer 45 seconden of totdat je een gladde smoothie hebt.

    Decoratie

    Om de smoothie helemaal af te maken en een extra Moederdag gevoel te geven, snijd je één aardbei in plakjes van het kroontje naar beneden.
    De aardbei heeft dan de vorm van een hartje!
    Je kunt de hartjes voorzichtig bovenop de smoothie leggen (als de smoothie dik genoeg is) of je kunt de aardbei insnijden en op de rand van het glas doen. Met deze simpele decoratie is de smoothie helemaal af en vol liefde!


    Tip

    Is je smoothie nou te dik naar je smaak? Mix er dan eenvoudig wat water bij tot de gewenste dikte.

    Wil je de smoothie liever iets kouder serveren, dan kun je altijd nog bevroren fruit gebruiken. Super handig, vooral met warm weer in aantocht!

    Google Reviews

    Veel gestelde vragen

    Wat is Mimi’s Keuze?

    Mimi’s Keuze is onze eigen selectie van hoogwaardige smaakmakers en fijne producten voor de keuken. Je vindt er verrassende oliën en azijnen, zoals dadel-vijgenbalsamico, bloedsinaasappelazijn (deze is echt heel lekker) en citroenolie. Allemaal Perfect om je gerechten extra diepgang te geven of net die speciale twist.
    Daarnaast biedt Mimi’s Keuze ook heerlijke koffiebonen en lekkere thee, ideaal voor elk genietmoment.

    Zijn de producten van Mimi’s Keuze in de winkel te proeven?

    Ja! In onze winkels in Terneuzen, Heerlen en Goirle staan de oliën en azijnen van Mimi’s Keuze voor je klaar om te proeven. Onze medewerkers geven je graag advies over hoe je de producten kunt gebruiken in de keuken.

    Kan ik de producten van Mimi’s Keuze ook online bestellen?

    Daar zijn we druk mee bezig! Binnenkort kan je de producten makkelijk bestellen via onze webshop! 

    Waarmee kan ik Mimi’s Keuze het beste combineren?

    Onze producten passen perfect bij zowel dagelijkse gerechten als feestelijke diners. Denk aan frisse salades, gegrilde groenten, smaakvolle pasta’s of juist een mooi dessert met een verrassende azijn-twist. En natuurlijk hoort daar een goed kopje koffie van of thee bij!

    Is Mimi’s Keuze duurzaam?

    Ja. We selecteren met zorg leveranciers die oog hebben voor kwaliteit én duurzaamheid. Zo kies je met Mimi’s Keuze niet alleen voor smaak, maar ook voor bewust genieten.

    Waar zitten de winkels?

    BYVERSLOOT Terneuzen

    BYVERSLOOT Terneuzen

    Axelsestraat 28

    4537 AK Terneuzen

    0115 612951

    BYVERSLOOT Goirle

    BYVERSLOOT Goirle

    Tilburgseweg  88A

    5051 AJ Goirle

    013 5348796

    BYVERSLOOT Heerlen

    BYVERSLOOT Heerlen

    Promenade 12
    In Warenhuis Berden op de 4e verdieping

    6411 JK Heerlen

    045 5119991

    Waarom BYVERSLOOT?

    > Kwaliteit

    Persoonlijk geselecteerd en getest. In ons assortiment vind je alleen de beste merken en producten.

    > Advies

    In de winkels helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze.

    > Assortiment

    Van een compleet aanbod van pannen tot aan zelf geselecteerde koffiebonen. Bij ons vind je alles onder één dak.

    > Service

    Heb je een defect product of wil je graag extra uitleg? wij ondersteunen je graag! We helpen je van A tot Z.

    Product toegevoegd aan verlanglijst