Heerlijke tagliatellepasta in romige mascarpone saus, met verse witte asperges, zalm en citroen
Ingrediënten (2 personen)
150 gr tagliatelle
350 gr witte asperges (geschild)
scheutje melk
1 uitje of sjalot
75 gr gerookte zalm
0.5 eetlepel citroenrasp
125 gr mascarpone
peterselie om te garneren
Bereidingstijd: 30 min
2 personen
Bereiden
Snijd de asperges in ongeveer 4 stukjes en verwijder het houterige uiteinde. Breng in een pan water met een royale scheut melk aan de kook. Kook de asperges gedurende 7 minuten en laat ze vervolgens nog 10 minuten nagaren in het vocht.
Kook tegelijkertijd de pasta gaar in een andere pan. Snipper de ui en fruit deze aan in een pan. Voeg de mascarpone toe en roer goed door. Breng het romige mengsel op smaak met het citroenrasp en voeg een snuf peper en zout toe. Giet de pasta af en meng deze door de romige saus.
Laat de asperges uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht. Schep voorzichtig de asperges door de romige pasta. Voeg indien gewenst een scheutje van het kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Snijd de zalm in stukjes en meng deze als laatste door de pasta of gebruik het als garnering. Je kunt het gerecht eventueel bestrooien met wat peterselie.
Handig voor de bereiding!
Asperge- en Pastapan 16 cm, met inzet
✔ Speciaal voor asperges ✔ Ook voor pasta's en witlof ✔ Met deksel en inzet ✔ Voor alle warmtebronnen ✔ 3-lagen bodem 4 mm dik ✔ Matte afwerking met gepolijste rand ✔ Afwasmachinebestendig