Bakkersmesje (Lame / Scoring knife / Broodmesje / Deegmesje)
✔ Voor insnedes te maken in brooddeeg vlak voor het bakken
✔ Beukenhouten handvat, roestvrij snijblad
✔ Inclusief 5 reservemesjes met gereedschap voor het verwisselen
✔ Met beschermkapje voor veilig opbergen
Broodmesje of deegmesje voor het insnijden / 'scoring' van het brooddeeg vlak voor het de oven ingaat. Wordt gebruikt door bakkers over de hele wereld.
Het broodmesje, ook wel ‘lame’ genoemd, snijd je in een gemakkelijk brooddeeg in. Een keukenmes is niet scherp genoeg om het taaie deeg mooi in te snijden. De lame wordt vooral gebruikt voor het insnijden van stokbrood en vloerbrood. Door het insnijden van het deeg kun je bepalen / beïnvloeden waar het deeg tijdens de ovenrijs open gaat staan.
Voor het insnijden houd je het mesje in een hoek van ongeveer 30 graden, snel en in één beweging, anders blijft het mesje kleven / haken in het deeg. Laat het mesje het werk doen en druk niet op het deeg. Een ½ cm is diep genoeg. Eventueel maak je voor het snijden het scheermesje nat maken of vet het in met een beetje olie.
Technische gegevens:
• Materialen: beukenhout, roestvast lemmet
• Afmetingen ( Lx B ): 19 x3,5 cm
• 2 Jaar garantie
• Art.nr: 077629
• Made in Germany
- Kleur
- Beukenhout
- Barcodes
- 4006528077629