Kookwinkel BYVERSLOOT

Recept voor heerlijke pasta met asperges

Heerlijke tagliatellepasta in romige mascarpone saus, met verse witte asperges, zalm en citroen

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 gr tagliatelle
  • 350 gr witte asperges (geschild)
  • scheutje melk
  • 1 uitje of sjalot
  • 75 gr gerookte zalm
  • 0.5 eetlepel citroenrasp
  • 125 gr mascarpone
  • peterselie om te garneren

Bereidingstijd: 30 min

2 personen

Bereiden

  • Snijd de asperges in ongeveer 4 stukjes en verwijder het houterige uiteinde. Breng in een pan water met een royale scheut melk aan de kook. Kook de asperges gedurende 7 minuten en laat ze vervolgens nog 10 minuten nagaren in het vocht.

  • Kook tegelijkertijd de pasta gaar in een andere pan. Snipper de ui en fruit deze aan in een pan. Voeg de mascarpone toe en roer goed door. Breng het romige mengsel op smaak met het citroenrasp en voeg een snuf peper en zout toe. Giet de pasta af en meng deze door de romige saus.

  • Laat de asperges uitlekken en bewaar een beetje van het kookvocht. Schep voorzichtig de asperges door de romige pasta. Voeg indien gewenst een scheutje van het kookvocht toe om het geheel smeuïger te maken. Snijd de zalm in stukjes en meng deze als laatste door de pasta of gebruik het als garnering. Je kunt het gerecht eventueel bestrooien met wat peterselie.

Handig voor de bereiding!

Asperge pan

Asperge- en Pastapan 16 cm, met inzet

✔ Speciaal voor asperges
✔ Ook voor pasta's en witlof
✔ Met deksel en inzet
✔ Voor alle warmtebronnen
✔ 3-lagen bodem 4 mm dik
✔ Matte afwerking met gepolijste rand
✔ Afwasmachinebestendig

Monopol Aspergeschiller Classic, dubbele messen

✔ Schilt 2x zo snel, in beide richtingen
✔ Schilt 1 kilo asperges in 5 minuten
✔ Zowel rechts- als linkshandig
✔ Afwasmachinebestendig

Asperge schiller

BYVERSLOOT Terneuzen

Axelsestraat 28

4537 AK Terneuzen

0115 612951

BYVERSLOOT HEERLEN

Promenade 12

4e verdieping in warenhuis Berden

6411 JK Heerlen

045 511 9991

Product toegevoegd aan vergelijking