Pizzasteen met houder 38 x 35 cm

Pizzasteen met houder 38 x 35 cm

Ademende Chamotteklei. Cordierit keramiek.

Levertijd 2-7 werkdagen
€ 44,95
Incl. btw
  • 100% Veilig betalen, online of in de winkel 100% Veilig betalen, online of in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50 naar NL, BE en DE, zelf afhalen of laten bezorgen Gratis verzending vanaf €50 naar NL, BE en DE, zelf afhalen of laten bezorgen
  • 30 Dagen bedenktijd 30 Dagen bedenktijd

 

Pizzasteen met houder 38 x 35 cm

 

Pizza's bakken als een Italiaanse pizzabakker

Vuurvast materiaal, Cordierit

De bodems van de pizza worden lekker knapperig

Laat de steen mee opwarmen in de oven

Ook voor het bakken van brood

Voor gebruik in de oven

 

Italiaans pizzabakkers zweren bij hun steenoven. Daarin bakken ze de dunne bodems lekker knapperig met een korte baktijd. Met deze pizzasteen bak je thuis lekkere authentieke pizza's in de oven. Het werkt zoals in de grote steenovens. Laat de pizzasteen mee opwarmen in de oven en schuif je verse pizza op de warme steen. De steen onttrekt vocht uit de pizzabodem en zorgt ervoor dat hij lekker knapperig bakt. Gebruik de steen ook om een heerlijk vloerbrood te bakken.

 

Hoewel de thuisovens niet zo'n hoog temperatuurbereik hebben als de steenovens in de pizzarestaurants kun je thuis perfect pizza's bakken met behulp van een pizzasteen. Zet de oven op de hoogste stand, 250 - 260°C en laat hem goed voorverwarmen met de steen erin. De pizzasteen is een warmtebuffer en op de juiste temperatuur als de pizza erop gelegd wordt. In een minuut of 7 is de pizza klaar.

 

Tip! De steen zal niet mooi wit blijven, maar donker kleuren. Dat is niet erg. Na het bakken schraap je de steen schoon en spoel je hem eventueel af. Aan de lucht laten drogen. Maak de steen niet schoon met schoonmaakmiddel! De steen is poreus het afwasmiddel zal erin trekken.

 

Technische gegevens:

• Materialen: vuurvast Cordierit

• Afmetingen: 38 x 35,5 cm

• Gewicht: 2,5 kg

• 2 Jaar garantie

12592-0

2001025991005

Product toegevoegd aan vergelijking