Aanzetstaal Hardverchroomd Solingen 21 cm

Aanzetstaal Hardverchroomd Solingen 21 cm

VERSLOOT-VERSLOOT

Hardverchroomd, Solingen

Op voorraad, verzendklaar
€ 24,99
Incl. btw Levertijd 1-2 werkdagen
  • 100% Veilig betalen, online of in de winkel 100% Veilig betalen, online of in de winkel
  • Gratis verzending vanaf €50 naar NL, BE en DE, zelf afhalen of laten bezorgen Gratis verzending vanaf €50 naar NL, BE en DE, zelf afhalen of laten bezorgen
  • 30 Dagen bedenktijd 30 Dagen bedenktijd

 

Aanzetstaal Hardverchroomd Solingen 21 cm

 

Voor het aanzetten van koksmessen

Hardverchroomd

Zwart kunststof handvat

Ophangoog

Made in Germany

 

Een aanzetstaal wordt gebruikt om koksmessen (zonder kartel) scherp te houden. Het staal is licht geribbeld, het mes wordt met het snijvlak langs het staal gehaald met een snijbeweging. In tegenstelling tot wat veel mensen denken slijpt een aanzetstaal niet. Het zorgt ervoor dat de kleine bramen (microscopisch klein) op het snijvlak die ontstaan tijdens het snijden weer in de richting van het snijvlak staan, waardoor het mes langer scherp en in vorm blijft. Een aanzetstaal haalt geen materiaal weg van het mes.

 

Wanneer gebruik je een aanzetstaal?

Tussen snijbeurten of als je merkt dat je mes scherpte verliest haal je het mes even langs het aanzetstaal. Om het mes scherp te houden. Zo kun je de tussenpozen van het (laten) slijpen langer maken en blijft je mes in optimale conditie. Aanzetten mag je vaak doen, zelfs na ieder gebruik. Afhankelijk van hoe vaak de messen worden gebruikt, moeten ze misschien slechts 2 maal per jaar geslepen worden.

 

Wanneer moet je slijpen?

Als je merkt dat je mes niet meer scherp is en het is niet meer mogelijk om met het aanzetstaal daar verbetering in aan te brengen. Je kunt niet meer door het vel van een tomaat snijden zonder hem te pletten of je kunt de bruine schil van een ui niet meer doorsnijden. Dan moet je aan de slag om het snijvlak van je mes weer in orde te maken. Let op dat bij het slijpen een klein beetje materiaal van het mes weggehaald wordt, bij veelvuldig slijpen wordt het mes langzaam kleiner. Voor het slijpen (herstellen van het snijvlak) zijn verschillende soorten slijptools beschikbaar of je brengt de messen bij ons binnen voor de slijpservice. Onze vakslijper maakt de messen weer scherper dan toen ze nog nieuw waren.

 

Technische gegevens:

• Materialen: hardverchroomd staal

• Afmetingen: 21 cm

• Made in Germany

• 2 Jaar garantie

22818-0

1000000018493

6 Items
Product toegevoegd aan vergelijking